home info laatste nieuws muziek foto's links gastenboek kontakt
 

't Laatste Nieuws

 

Nieuws uit 2014

Geweldige ambiance op het Vrijthof

Het moet gezegd worden: een feestje bouwen kunnen ze in Maastricht. Niet alleen de sfeer maar ook de organisatie was dik in orde! Een dikke pluim voor de Sjeng Kraft Kompenei!
Het was de derde keer dat we hier op de bühne mochten staan, eerder in 2010 samen met Boloto Bala Banda en vorig jaar. Het optreden van dit jaar stond om 12.42.02 uur gepland maar zoals het hoort in deze contreien, ze liepen 15 seconden achter. Onze derde man Rob kon er helaas niet bij zijn, volgens zijn Arabische werkgever is vasteloavend geen primaire levensbehoefte. Wél was onze prachtige support-act erbij: de Lovely Spirit SjoowGirls maakten het visuele plaatje kompleet. Het geheel werd door L1 geregistreerd, bekijk hieronder de beelden.

 

bovenstaande foto's zijn gemaakt door Kenneth Tan.


met Thy-Thy To en Domm & Dööl

The lovely Spirit SjoowGirls tijdens de afterparty

Gwenn Dohmen (MisjMasj) en ons eerste (bijna) danseresje Marleen Rutten.


met dank aan RuudOnline.nl voor bovenstaande foto

Evaluatievergadering 2014 geslaagd!

Evaluatievergadering in Gent geslaagd onder toeziend oog van Den Heilige Arnoldus van Soissons die met enige regelmaat drie bier bestelde! Na 48 uur vergaderen is de uitkomst dat er geen punten van dringend belang op de agenda stonden. De rondvraag is verschoven naar 2015...

D'r Letste Sjrai prolongeerd de samenwerking met de Spirit SjoowGirls

Ook komend zal D'r Letste Sjrai weer samenwerken met de Spirit SjoowGirls uit Echt. De dames gaan zorgen voor een spetterende show. De voorbereidingen zijn in volle gang, het belooft wederom een gezellig feestje te worden!

Evaluatievergadering 2014 in Gent

De jaarlijkse DLS-evaluatievergadering vind dit jaar plaats in Gent. In navolging van Parijs (Tour Montparnasse) en Berlijn (Reichstag) is dit jaar Burcht Gravensteen in Gent verkozen tot ideale vergaderlocatie. Hoelang we hier opgesloten blijven zal afhankelijk zijn van het aantal items tijdens de rondvraag...

D'r Letste Sjrai & DJ Leopold bij de laatste drie Giel's Carnavalshit 2014!

Van alle Limburgse deelnemers kreeg d'r Loewie Remix de meeste stemmen van het landelijk publiek. Zodoende bleven er slechts 3 deelnemers van de 235(!) over. De overige 2 kwamen uit Brabant en Zeeland.
Frank, Rob en Arno (D'r Letste Sjrai), DJ Leopold en DJ Ger Brand reden 26 februari in alle vroegte richting Hilversum om daar om 6 uur s'morgens in de studio bij Giel Beelen de "strijd" aan te gaan met de andere finalisten Windkracht 9 uit Zeeland en de Brabanders Ferry van de Zaande & Veul Gère. Gelukkig nam Giel het zelf ook niet al te serieus en bleef het bij een luchtige (maar ook luidruchtige) uitzending.Los van het feit dat alle finalisten het gevoel hadden winnaar te zijn van deze ludieke kwatsj-verkiezing mocht Ferry van der Zande & Veul Gère met de eer gaan strijken die op dat moment bijna door de voorraad (12 flessen(!)) Schrobbeler heen waren. Het was een gezellige boel in de studio die binnen no time aan een grondige schoonmaakbeurt toe was. De Zeelanders van dweilorkest Windkracht 9 gaven nog een prachtige performance op de afterparty. Het bleef nog lang onrustig in Hilversum :-)

Voor een 'niet-carnavalist' weet Giel Beelen deze verkiezing wél op een carnavalistische wijze aan te pakken; niet al te serieus en niet te veel regeltjes. Items waarmee kleinere (regionale) liedjeskonkoeren wel eens de fout in gaan: die verliezen vaak de essentie van het geheel uit het oog, namelijk sjpas maken!
Hier kan alle kwatsj nog eens bekeken worden http://giel.vara.nl/media/310163

D'r LOEWIE bij de laatste 11 van Giel Beelen!

De remix die DJ Leopold (Venlo) maakte van D’r Loewie van D’r Letste Sjrai is doorgdrongen tot de laatste 11 van de 3FMverkiezingen voor Carnavalshit van het jaar! En dat van de 235 deelnemers! Uit Limburg zitten hier ook o.a. Veerdreij bij en Jacky Baggen & DJ Silas.
Er kan gestemd worden tot 26 februari.

Ook foto's gemaakt tijdens een van onze optredens? stuur ze naar info(@)sjrai.nl

Pierre Cnoops still going strong!


foto: Jan-Willem Souren

D'r Sjlaag um Pelt part II


foto's: Jan-Willem Souren. Alle foto's van d'r Sjlaag um Pelt zijn hier te zien!

D'r Sjlaag um Pelt part Ifoto's Jan Vrösch THNX!

@CV Edelweis


foto's Anton Hoeppe

@Pinkzietsoeng


foto's Ronald Somers
 

@Staater Hoes VVKW


de Vasteloavends Slingermix van DJ Hubert

Deze wordt uitgezonden op donderdag 13 februari 19.00 uur bij L1 Plateweg.
De mix bestaat uit 2x11 oude en nieuwe vasteloavendskrakers met dit jaar ook D'r Loewie Remix. Meer over de slingermix van DJ Hubert Schunken vind je hier

@ Herrenzietsoeng Wuhler Buben


foto's: Wuhler

Sjtiemmoeng bij de Auw Wiever va Zumpelveld


met de Spirit SjoowGirls @ herrezietsoeng Geleen


D'r Letste Sjrai nu ook op Spotify

De muziek van D'r Letste Sjrai is nu ook op Spotify te beluisteren.
Klik op
spotify

Nieuwe cdsingel in de winkels

De nieuwe singel ligt vanaf begin januari in de grotere cdwinkels. Ook verkrijgbaar in de Marlstone Webshop (http://www.marlstone.nl/cd-single.html) en bij Armati, Akerstraat 168, Kerkrade West. Op de cd staan naast de succesvolle Remix van D'r Loewie ook nog twee nieuwe nummers: Sjud diech ee óp de Lamp en BallaBalla (óp d'r hammer).

Ongekend landelijk succes voor D'r Loewie!

De remix van D'r Loewie scoort landelijk opmerkelijk hoog. Het nummer staat in de top20 van Apres-Ski feestnummers zelfs op een 8e plaats, zelfs hoger genoteerd dan DJ Kicken en de gebroeders KO! (zie www.feesttop20.nl en www.feestclips.nl).

Ook is het nummer uitgebracht op de cd Après-Ski Safari 12 van Nederlands beste feestDJ Maurice (label: Berk Music). Dit feestalbum is een verzamel CD van de beste Après Ski Hits van 2014 en wordt veelal gedraaid in de bekende Nederlandse en Oostenrijkse Ski-hutten.

D'r Letste Sjrai gaat hiermee dus voorop als dé ambassadeurs van het Limburgs dialect. De credits hiervoor gaan naar DJ Leopold (Roel van Rijn) die het arrangement maakte én DJ Ger (Ger Brand) die wij hartelijk danken voor de support en PR in het wereldje van de feestmuziek!

D'r Letste Sjrai op het Vrijthof Maastricht

Het was weer een geweldige happening op het Vrijthof in Maastricht op de 11evande11e met meer dan 40 artiesten. D'r Letste Sjrai betrad het podium om 17.30 uur voor een bomvol plein met meer dan 20000 bezoekers.
Tevens zijn wij zeer veheugd te mogen melden dat wij óók volgend jaar weer op het programma staan tijdens de L1 live-uitzending!

met dank aan Roel van Rijn voor de beelden!
En wie kwamen we tegen op het Vrijthof?
DJ Leopold, maker van de remix van d'r Loewie.
met dank aan Lesly Lemmens voor de foto

D'r Letste Sjrai nu ook op Soundcloud

DLS-Special bij RTV Parkstad

We waren 6 november te gast bij DJ-Renato-E tijdens zijn woensdagavonduitzending op RTV Parkstad. De uitzending van D'r Letste Sjrai Special (interview én 5 nummers) kun je
hier nog eens in zijn geheel beluisteren.

D'r Letste Sjrai vs DJ Leopold - D'r Loewie Après-Ski Remix

Bekijk de video hier op Youtube in HD kwaliteit

Download gratis D'r Loewie Après-Ski Remix!

Op deze pagina vind je onze gratis downloads in 320 Kbps!
DJ's en radiostations stuur een mail naar info@sjrai.nl voor de .wav-versie
De cd-singel met nóg 2 splinternieuwe nummers komt medio januari in de winkels.

Programma 11e van de 11e Vrijthof Maastricht compleet

Het programma van het laatste blok op het Vrijthof is nu ook compleet.
Vanaf 17.00 uur ziet het er alsvolgt uit:
Voor het gehele programma zie Sjengkraftkompenei.nl

D'r Letste Sjrai vs. DJ Leopold

Trots mogen wij verkondigen dat er momenteel hard gewerkt wordt aan een vette remix van onze evergreen "d'r Loewie". Het gaat een Ballerman/Après-Ski nummer worden dat niet geschikt is voor zwakke speakers!
Maker van deze remix is niemand minder dan DJ Leopold die in dit wereldje zijn sporen reeds meer dan verdiend heeft. Waarschijnlijke release-datum medio oktober. Wij houden jullie op de hoogte!
en alvast voor degenen die de tekst nog niet kennen:

D'r Loewie

Mieng hoare die zunt roeë
En doamit bin iech vroeë
De vrauwlü zunt ram jek va miech
Doa is nuus aa tse doeë
‘t is miech jans ejaal
Dat die ziech um miech houwe
Die wille inne roeë
En zicher jinne blauwe

Refrein 2x
Iech bin d’r Loewie mit roeë hoare
Doa ken iech nuus aa doe bin zoeë jeboare
Iech bin d’r Loewie mit roeë hoare
En weë dat nit jevilt, deë hat hei nuus verloare

Iech bin óch jans bekank
In ‘t janse lank
Ee vrommesj dat miech nóg nit kent
Dat is ja wirklieg krank
‘t is miech jans ejaal
Dat die ziech um miech houwe
Die wille inne roeë
En zicher jinne blauwe

Iech bin d’r Loewie ….. enz.

 

D'r Letste Sjrai op Ride4Fun

Rife4Fun is een organisatie die zich in zet om mensen met een beperking of zieken een prachtige dag te bezorgen door middel van een toer met een bijzondere bolide door het Heuvelland. Vertrek en aankomst op de markt in Kerkrade alwaar de deelnemers getrakteerd worden op een kop koffie met vlaai en optredens van diverse artiesten die zich hiervoor belangeloos inzetten. De editie van dit jaar vond plaats op 21 september 2013. Een prachtig initiatief met veel blije gezichten.


Clara Zoerbier en gelegenheids-aap Jo Janssen kijken toe...  
Met dank aan Jo Frijsinger voor de video & foto!

Topoverleg in Berlijn!

Onze jaarvergadering zou dit jaar plaats vinden in de Fernsehturm in Berlijn. Maar het was zondag en het Reichstag-gebouw was toch niet in gebruik (ook Duitse ambtenaren doen blijkbaar niets op zondag). Dus mochten we van Angela de grote vergaderzaal gebruiken. Sehr net von die Frau Merkel.

D'r Letste Sjrai op 11-11-2013 op het Vrijthof

Tijdens de opening van het Limburgse vasteloavendsseizoen zal ook D'r Letste Sjrai mét de SjoowGirls KM optreden is zojuist bekend gemaakt door de Sjeng Kraft Kompenei. En wel op primetime: rond 17.30 uur. Op dit tijdstip zullen naar verwachting 20.000 man op het Vrijthof aanwezig zijn.

Jaarvergadering 2013 in Fernsehturm Berlin

Daar onze jaarlijkse evaluatie-vergadering elk jaar weer ergens anders plaats vind is er dit jaar gekozen voor Berlijn. Vorig jaar was dat de Tour Montparnasse in Parijs, dit jaar in de Fernsehturm (zie de rode pijl op de foto!). Wederom op hoog niveau dus! Wij zullen later verslag uitbrengen...

Servus un Gruss Gott!

Onze fans zitten tot in Oostenrijk, zo bleek maar weer eens tijdens het WMC. We werden zo'n uurtje lastig gevallen door deze uiterst charmante dames. Maar of we dat nou zo erg vonden...

D'r Letste  Sjrai ZomerToer

Ook tijdens de zomermaanden zit D'r Letste Sjrai niet stil. Er staan diverse optredens op de rol. Te beginnen op 22 juni met een benefietavond voor de stichting KIKA in het Sjtaater Hoes in Terwinselen.
Tijdens het WMC staan we in het Paviljoen op de Kirchröadsjer Oavend op 24 juli.
En tijdens het evenement RIDE4FUN op 21 september op de markt in Kerkrade.

Klonekonkoer 2013

We hadden een prachtig seizoen met een serie geweldig leuke optredens van Susteren tot Kerkrade. Daar was de afsluiter dit seizoen op vasteloavendsdinsdag op het klonekonkoer voor zo'n 8000 kleurrijke carnavalsvierders.  Het geheel werd ook door TVLimburg uitgezonden.

 


Foto Peter Trompetter

Foto John Uszat

Foto Patrick de Groot
Klik hier voor het het hele blok van TVLimburg, D'r Letste Sjrai begint bij de 13e minuut.

D'r Letste Sjrai ook dit jaar weer op het
Jroeës Kirchröadsjer Klone Konkoer.

Op dinsdag 12 februari zend TVlimburg wederom het Jroeës Kirchröadsjer Klone Konkoer live uit. D'r Letste Sjrai is er ook weer bij, dit jaar voor de 3e keer. De gehele uitzending duurt van 13.30 tot 19.00 uur. Een overzicht van alle artiesten vind je hier. Rond 16.30 mag D'r Letste Sjrai de markt wederom op z'n kop zetten! jkkk11
D'r Letste Sjrai op het Klonekonkoer 2011
(foto: Sander Gorissen)

Nous aimons le Kirchröadsjer Meëdjer!

En wie kom je tegen in de kleedkamer op de herrenzietsoeng in Limbricht? Het ballet KM, de Kirchröadsjer Meëdjer. Tja, het artiestenleven kan soms zwaar zijn...

Prins Rik I van de Sjtaater Tröate


Op bezoek bij Prins RIK I (Rik Frusch) van de Sjtaater Tröate (Callistus, Terwinselen). Samen met de scheidende president Rob Lang.

Voila! Polonaise Francaise, le video!

 

Prinsenproklamatie Sjpasseberg

Foto's jubileum 2x11 jaar CV de Brouwers

Meer foto's van deze jubileumavond (gemaakt door David Hundscheid) zijn hier te vinden

Nieuwe singel 2013

De nieuwe singel van D'r Letste Sjrai is klaar! De Polonaise Francaise ligt vanaf begin januari in de winkels. Verkrijgbaar bij de gangbare cd-verkooppunten (o.a. Mediamarkt), de Marlstone webshop en de Herenkapper Armati, Akerstraat 168 te Kerkrade West.

Digitaal is de singel nu al als mp3 in hoge kwaliteit (320kbps)
te downloaden in de Legal Downloadshop.
Met dank aan Joep Servais, Michel Nita en Brian Raets van Marlstone. Dank aan Lady M (Mieke Aerts) voor de vocale ondersteuning en John Paffen voor de ondersteuning van het hoesontwerp.

Receptie CV de Beeren


Het laatste optreden in het jaar 2012 was bij cv de Beeren op 25 november. De sjtiemmoeng zat er goed in daar in het Beersdal. Meer foto's van de receptie zijn te vinden op de Facebook-pagina van CV de Beeren.

Geertje, de video

Geertje sluit de Limburgse grenzen voor mensen die onverkleed of ongeschminkt zijn.
Alleen maar klonen mogen naar binnen. Een satirische kijk op een politieke kronkel.
met dank aan Leon Meelkop, Tim Ypelaar, de leden van Ummer Umjedeufd, café William's, Marlstone Studio en iedereen die ook een positieve bijdrage aan de totstandkoming van deze clip heeft geleverd.

Onrust in Kirchroa

De geruchten gaan dat er achter de schermen ook gewerkt wordt aan een nieuwe videoclip. Op de markt in Kerkrade zijn midden in de zomer tientallen klonen gesignaleerd. Vergezeld door zwaar bewaakt hoog bezoek, vermoedelijk afkomstig uit Den Haag. Wie, wat, waarvoor en hoeveel 't kost is nog onbekend maar er zijn toch enkele foto's uitgelekt...

D'r Letste Sjrai gaat de politiek in!

De ambities liggen nu landelijk. D'r Letste Sjrai doet mee aan de verkiezingen in september onder de naam PLK lijst 11. Waar de letters PLK voor staan wordt binnenkort op de officieële persconferentie bekend gemaakt.
De verkiezingsstrijd zal worden ondersteund door een nieuw strijdlied, ook hierover wordt weinig informatie vrijgegeven. Wel is uitgelekt dat zowel de geluids- alsook de video-opnamen gestart zijn. Onderstaande foto (van anonieme bron) doet vermoeden dat er in het lied een saxofoon voor komt...

Ich Bin Inne Vliejer

 

De nieuwe single is uit!

Het heeft lang geduurd maar dan heb je ook wat. Zoals bekend maken wij ieder jaar weer iets in een andere stijl en zo ook dit jaar: something completely different. Iech Bin Inne Vliejer én Teddybeer zijn verkrijgbaar via de webshop van Marlstone (ook digitaal).
Tevens verkrijbaar bij alle reguliere verkooppunten (Mediamarkt e.d.) en de Herenkapper Armati, Akerstraat 168 te Kerkrade.

Nieuwe videoclip in de maak

Momenteel wordt in de Marlstonestudio's de laatste hand gelegd aan drie nieuwe nummers. Van ons meest recente nummer wordt momenteel de nieuwe videoclip gemaakt. We gaan het in hogere sferen zoeken deze keer. Vandaar dat deze week Rob vertrokken is naar China om aanvullende beelden te schieten voor deze clip. Verder zal gefimd worden op diverse locaties in Limburg, op zo'n 500 meter hoogte én er komt een prachtige dansscene in voor.
De clip zal na kerst uitkomen, wij houden jullie op de hoogte... 

Video toegevoegd

Er is een nieuwe video toegevoegd. Het betreft een optreden medio 2010
in d'r Brikke Oave, Brunssum. Bedankt Loo-tv voor het beschikbaar
stellen van de beelden. klik hier

Klik Hier voor het nieuws uit 2011

 

LETSTE NUITS OES 2010

TSERUK