home info laatste nieuws muziek foto's links gastenboek kontakt
 

't Letste Nuits

 

Nieuwe videoclip in de maak

Momenteel wordt in de Marlstonestudio's de laatste hand gelegd aan drie nieuwe nummers. Van ons meest recente nummer wordt momenteel de nieuwe videoclip gemaakt. We gaan het in hogere sferen zoeken deze keer. Vandaar dat deze week Rob vertrokken is naar China om aanvullende beelden te schieten voor deze clip. Verder zal gefimd worden op diverse locaties in Limburg, op zo'n 500 meter hoogte én er komt een prachtige dansscene in voor.
De clip zal na kerst uitkomen, wij houden jullie op de hoogte... 

Video toegevoegd

Er is een nieuwe video toegevoegd. Het betreft een optreden medio 2010
in d'r Brikke Oave, Brunssum. Bedankt Loo-tv voor het beschikbaar
stellen van de beelden. klik hier

Zondag 28 augustus zomercarnaval in Landgraaf

Tijdens de franse jaarmarkt in Schaesberg vind op 28 augustus het zomercarnaval Landgraaf 2011 plaats. Met o.a De Parkstadjodler, Ronald Pijls, LBD Band, Frans Theunis en D'r Letste Sjrai. Plaats van handeling: Kerkplein, aanvang 11.00 uur. Gratis inkom!

De 3 J's

Steeds vaker zien we de DLS-formule gekopieerd maar meestal zonder succes. Jongens, volgende keer iets originelers bedenken...

DLS-logo inspiratiebron voor bodypainters

Soms vraagt men zich wel eens af: hoe verzinnen ze 't?
Maar bij de creatie van deze bodypainter is de inspiratiebron wel overduidelijk...

Seizoen 2011/2012

De voorbereidingen voor seizoen 2011/2012 zijn weer in volle gang. Er wordt gewerkt aan nieuwe opnamen om ook komend seizoen een vernieuwend en verrassend programma te bieden. De outfit wordt ge-updated en langzaam wordt de kalender weer gevuld. Kortom: voor je het weet is het weer vasteloavend!

Galazitting Aanhawwersj

Onlangs kregen we nog onderstaande beelden binnen van de Galazitting van de Aanhawwersj in Meerssen op 12 februari 2011. 

Met dank aan de huisfotograaf van RTME. Meer foto's op het fotoboek van www.RTME.nl

 

Waar was D'r Letste Sjrai te zien afgelopen seizoen?

Op de meest diverse lokaties, waaronder veel plaatsen waar we nog niet eerder waren zoals: Berg aan de Maas, Beek Gen Hout, Ransdaal, Grevenbicht, Heythuysen, Meerssen en Maaseik. Maar ook weer in: Heerlen, Simpelveld, Sjevemet, Klimmen, Eijs, Kerkrade centrum, Landgraaf, Spekholzerheide, Heerlerbaan, Roermond, Bocholtz, Maastricht en Terwinselen...
boloto bala banda
DLS tijdens d'r Motormannie Toer 2011 in Klimmen

D'r Letste Sjrai op 't Jroeës Kirchröadsj Klone Konkoer

D'r Letste Sjrai was op carnavalsdinsdag te zien (en vooral te horen!) op 't Klone Konkoer op de Markt in Kerkrade. Het was een kort maar krachtig optreden waarbij het publiek helemaal uit 't dak ging. Duizenden kleurige klone sjunkelden en sprongen mee in de stralende zon, een prachtig gezicht vanaf de bühne. Het Klone Konkoer werd live uitgezonden door TVLimburg.
   jkkk11  
   foto: Sander Gorissen                                                                                    foto: Rene Blezer

                
              Bovenstaande foto's zijn gemaakt door Rene Blezer

Wuilissebal Grevenbicht

Gezellige boel daar in Grevenbicht, een super publiek. Van de site Beeg.nl onderstaande foto's én recensie:
"Als afsluiter kwam D’r Letste Sjrai uit Kerkrade de boel nog even op de kop zetten. Met hun leuke teksten en rockachtige uitstraling stalen ze de show." Meer op www.beeg.nl

Wuilissebal Grevenbicht  Wuilissebal Grevenbicht

Wuilissebal Grevenbicht Wuilissebal Grevenbicht Wuilissebal Grevenbicht

Wuilissebal Grevenbicht Wuilissebal Grevenbicht

Met Prins Michiel I bij Op de Bies

Tijdens een optreden bij Op de Bies Landgraaf kwam onverwacht stadsprins va Kirchroa Michiel I binnenlopen onder begleiding van d'r Prinsepap en gardist Leon Charlier. Samen hebben we enkele nummers op de bühne gezongen waar de bewoners zichtbaar van genoten. Achteraf nog effe op de foto die gemaakt werd door Leon Charlier, waarvoor dank. Dat geldt ook voor Lesley Lemmens die de rechter foto maakte.

Prins Michiel I op de bies

D'r Letste Sjrai bij Big Benny's Bar

vanaf 4.50 D'r Letste Sjrai met d'r Motormannie 

Betrapt

Niet overal wordt het rookverbod strikt nageleefd. In een niet nader te noemen café in het midden van de provincie werd er lustig op los gesjwaamd. Buiten het café stond een eenzame niet-roker. Maar deze sloeg al vloekend op de vlucht toen ik met de sigaar naar buiten kwam. Waar gebeurd...

rookverbod

Verkesbal Remunj

We hebben geweldige optredens mogen beleven de afgelopen weken. Zoals op 't Verkesbal in Roermond. Een uitzinnige zaal waar zo'n 600 verklede (!) gasten voor een bombe-sjtiemmoeng zorgden. Chapeau trouwens voor de organisatie, prima ontvangst, strak geregeld en een topgeluid. En dan maakt zo'n enthousiast publiek dat je vleugels krijgt.
Verkesbal Remunj Verkesbal Remunj
Verkesbal Remunj Verkesbal Remunj

DLS op TV

Donderdag 17 februari is D'r Letste Sjrai te gast bij het vasteloavendprogramma Big Benny's Bar op TVLimburg.
Op zondag 20 februari worden er op de overdekte ijsbaan van Maaseik opnamen gemaakt in het kader van een Vasteloavend Apres Ski Party.
Zaterdag 5 maart zijn we present op het Lindeboom Vasteloaves Pleinfestijn in Heythuysen dat live wordt uitgezonden door Omroep 3ML. 
En last but not least op dinsdag 8 maart tijdens het Jroeës Kirchröadsj Klonekonkoer, uitgezonden door TVLimburg.

Motormannie Toer 2011

opgenomen op 8 januari j.l. op d'r Heidsjer Oavend


NIEUWE CD "TSWAI!" nu verkrijgbaar

het nieuwe album van D'r Letste Sjrai "TSWAI!" ligt nu in de winkels.
Lees hier meer over het nieuwe album
Tswai!

Jubileum 11 joar D'r Letste SjraiZaterdag 20 november was het dan zover: onze lang gekoesterde droom om samen met een Live-Band het podium te mogen betreden. En het werd een geweldige avond. Het bomvolle Loui's Café barstte uit z'n voegen bij zoveel muzikaal geweld. Een waanzinnige avond in een echte Letste Sjrai setting.
Wij willen via deze weg nogmaals alle mensen bedanken die deze avond mogelijk hebben gemaakt: de band bestaande Wiel Hamers, Jeu Peters, Dennis van Lienden, Eric Duyckers en Jo Janssen. Productieleider Marc Charlier voor het in goede banen leiden van een doorelkaardraaiboek. De schizofrene presentatoren Harie Sjlangen en Roger Lataster. Dion Reulings voor de ondersteuning en het beschikbaar stellen van Loui's Café. Het Fluit en Tamboer Korps Wilhemina Holz voor de muzikale ondersteuning. Bert Hamers en de brandweer voor de geweldige entree op de markt (ook namens de bewoners die geen oog meer dicht kregen die nacht). Suzanne Kikken namens het Legers des Heils en alle eenzame mensen. Marcel Mahr voor de improvisatie toen de stroom uit viel. Jan Vrosch voorzitter en uniek lid van D'r Letste Sjrai Fan Kloeb. Lesley Lemmens en Sander Mester voor de ondersteuning en 't geluid. Andy Cobben voor de belichting. Marco Graus voor de foto's en Leon Meelkop voor de video-opnamen. En vooral ook alle gasten die van heinde en ver zijn gekomen voor deze onvergetelijke avond samen met ons te beleven!


foto's: Marco Graus
Klik hier voor een volledige diavoorstelling
Klik hier voor de vele video's van onze jubileumsavond

D'r Letste Sjrai ook bij CD-presentatie Boloto Bala Banda

Zondag 28 november verschijnt de eerste cd van Boloto Bala Banda. Deze oorspronkelijk uit Verwegistan afkomstige zigeuners willen het Limburgs dialect promoten. De cd draagt dan ook de titel "Iech Kal Plat". Tijdens de cdpresentatie op 28 november treed naast een keur aan artiesten ook D'r Letste Sjrai op. Aanvang 15.00 uur in zaal Keulen te Klimmen. Een van de laatste gelegenheden om het carnavalsgevoel niet geheel te laten verdwijnen tijdens de kerstmaand.

Jeneraal LIVE Proof

De laatste repetitie voor onze jubileumsavond is een feit. Er werd gerepeteerd in de prachtige oefenruimte van drummer Eric Duykers in Susteren. Het was reuze gezellig en de vijf muzikale talenten werden uitgedaagd om op basis ervaring en improvisatie de tekortkomingen van onze talenten te maskeren. En dat lukte wonderwel. Bij deze enkele beelden van de jeneraal proof. Een ding is zeker tijdens ons jubileum op zaterdag 20 november: het dak zal eraf gaan!

En om helemaal een beetje in de sjtiemmoeng te komen: check dit voorproefje van de Sjweiermamblues:

 

En voor de diehards een heuse jamsessie, spontaan geboren na afloop van de repetitie, met Dennis van Lienden, Wiel Hamers en Eric Duykers die er geen genoeg van kregen (7.48 min.):

 

Prins Marc I va Kirchroa Wès

Marc Hermans werd op 14/11 uitgeroepen tot Prins va Kirchroa Wès 2011 in een goed gevulde Heidsjer Tref. Marc runt samen met zijn vader Sjaak een aannemersbedrijf (Hermans en zn). Hij is getrouwd met Bianca (de eerste getrouwde prins van Kerkrade West), en heeft een dochter: prinses Anne. Wij wensen Marc, Bianca en Anne een prachtig seizoen toe: Geniet ervan!
Nadeel van zijn proclamatie tot prins is dat Marc privéchauffeur van D'r Letste Sjrai was met z'n 4wd busje (zie hier). Hier zal hij weinig tijd voor krijgen komend seizoen. Dus zullen wij op zoek moeten naar een nieuwe chauffeur met bus. Let wel: de bus moet minimaal 6 personen (incl. chauffeur) kunnen vervoeren plus plaats voor 5 kratten bier... Solliciteren? Stuur een mail met foto (van de bus of vriendin)

D'r Motormannie week 44 op RTV Parkstad en week 45 op L1 Clipclub

De videoclip van D'r Motormannie wordt in week 44 herhaald op RTV Parkstad (kanaal 22) en in week 45 bij de L1 clipclub. TVLimburg zendt de clip uit in de carnavalsweek.

D'r Letste Sjrai samen met Boloto Bala Banda op Vrijthof op de 11e vd 11e

Op 11 november vind in Maastricht op 't Vrijthof de jaarlijkse opening van de vastelaovend plaats. Rond 16.00 uur treed Boloto Bala Banda op met medewerking van een reeks Limburgse artiesten. Ook D'r Letste Sjrai is van de partij ter educatieve ondersteuning van de ware Limburgse cultuur....

Op de foto collega Sjmale Benny laat z'n fans springen

D'r Letste Sjrai promotoer

het leuke van zo'n nieuwe cd is dat je die overal mag promoten. Zo waren we woensdag 3 november te gast bij Rainier Eggen van Radio Parkstad, die de ether verontreinigde met een heuse Letste Sjrai Special. Zondag 7 november valt die eer te beurt aan Barbier Ton van der Aa van Omroep 3ML uit Heythuijzen te beluistern tussen 10 en 11 uur.

11 joar D'r Letste Sjrai LIVE @ LOUI'S CAFE op 20 november

op 20 november speelt D'r Letste Sjrai LIVE in Loui's Café op de markt in Kerkrade. Er wordt dan het 11 jarig jubileum gevierd. Erger nog: samen staan we al 22 jaar op de bühne, another reason for a party. Tevens vindt er de cd presentatie plaats van de nieuwe cd met de titel TSWAI!. Extra feest als er hiervan twee exemplaren verkocht worden.
De Liveband bestaat uit Wiel Hamers, Jeu Peters, Dennis van Lienden, Eric Duyckers en Jo Janssen. Zij spelen een serie typische DLS-nummers. Dus weet de échte DLS-fan wat 'm te wachten staat! Zeker gezien de reputatie van de gelouterde muzikanten zal waarschijnlijk ook het dak van 't aangrenzende stadhuis er af gaan!
Verder is er veel amuzement en kwatsj maar dat valt onder de noemer surprise. De presentatie is in handen van Roger Lataster en Harry Schlangen (tenminste alstie nuchter is)...
Komt allen op 20 november naar Loui's Café op de Markt in Kerkrade voor inne jemuutlieje oavend mit D'r Letste Sjrai.

Boloto Bala Banda: beschmit mit carnaval

Samen met legio andere Limburgse artiesten neemt ook D'r Letste Sjrai deel aan een gezamelijk carnavals project. Het uit Bulgarije (of ergens daar in de buurt) afkomstige Boloto Bala Banda wil het Limburgs plat promoten met een uit te brengen cd. De zigeuners zijn niet om aan te zien, maar om ze uit het zicht te houden worden de Limburgse artiesten gebruikt. De cd wordt gepresenteerd 28 november in zaal Keulen om 15.11 uur. Alwaar ook D'r Letste Sjrai optreed (om 15.30 uur). Ook met z'n allen te zien op de 11e van de 11e op 't Vrijthof.

Motormannie online

Sinds 8 oktober staat de nieuwe videoclip D'r Motormannie op Youtube. Ook in HD-kwaliteit te bekijken! Ook staat de clip op de nieuwe cd "TSWAI!" en is dus op de kompjoeter te zien.
Deze videoclip werd mede gerealiseerd door:
Camera: Leon Meelkop, Tim Ypelaar
Motoren: Peter Kuipers, Frank Gorissen, Sjef Haagen, Jo Sistermans
en Roger Thewissen van That Motortours
Acteurs: Nathalie & Delano Fox, Dani & Dylano Becholz, Teuntje Scheepers, Patrick Senden, Marian Weyers, Toine Ruiters, Werner Crutzer, Paul Gulikers
en Harry Schlangen aka Roger LatasterVerder dank aan: Joep Wolters van Jocaparts, Harly Davidson Kerkrade, Restaurant Navarro, speeltuin de Gracht, Roda JC jeugd, Aldi Kohlscheidt, Lindsay Sluijsmans, Gaiapark, The Rocktemple. En natuurlijk alle bypassing motorrijders. Speciale dank aan wijlen Jo Van Mil voor de creatie van de rollatormotor.

D'r Letste Sjrai op DVD 't Beste oet 't Limburgse Landj

Onlangs verscheen de DVD 't Beste oet 't Limburgse Landj deil 3, geproduceerd door Marlstone Music. Met daarop de mooiste liedjes en videoclips uit alle hoeken van Limburg. Met o.a. clips van Beppie Kraft, Erwin, Ziesjoem, Jack Vinders en de Palemiger Spatzen. Zo ook de videoclip van D'r Letste Sjrai "de Vrauwlü va Tiffany" en wel de ongecensureerde versie!
Verkrijgbaar via de reguliere verkooppunten en o.a. www.marlstone.nl , www.mooilimburgswebshop.nl en www.cdhal.nl

Opnames in volle gang: AC/DC meets de Vasteloavend

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de nieuwe nummers die in 2011 op de Limburgse podia moeten gaan knallen. Zowel bij Marlstone Studios als bij componist/arrangeur Wiel Hamers klagen de buren al over geluidsoverlast. Gastspelers op de opnames van "D'r Motormannie" zijn o.a. Jeu Peters en Jo Janssen die met veel passie een mix van AC/DC, ZZ-Top en D'r Letste Sjrai-sound produceerden. Bij Marlstone was het Pieter Vermeulen snoeiharde rifs uit z'n gitaar toverde.
fles
Zoals het bij bikers hoort wordt er dit seizoen alleen nog maar uit de fles gedronken...

weëd lid van DLS óp Hyves: www.sjrai.hyves.nl

 
 
 
 
 
 
 

LETSTE NUITS OES 2010

TSERUK