home info laatste nieuws muziek foto's links gastenboek kontakt
 

                                                 't Letste Nuits 2010

D'r Letste Sjrai bij jubileum VV Amstenrade

VV Amstenrade viert in het weekend van 4, 5 en 6 juni haar 60-jarig jubileum. Drie dagen feest dus. Met op zaterdag een feestavond met een duitse inslag. Ook D'r Letste Sjrai is van de partij want invloeden vanuit Kölle zijn ons niet vreemd. Op de poster is (wellicht begrijpelijk) een foutje ingeslopen want de drukker vertaalde D'r Letste Sjrai dan ook in "Der Letzte Schrei" en dat vinden we zelfs in Kerkrade nét iets te ver gaan...
Klik hier voor de poster

ALLEMAAL BEDANKT!

wij bedanken alle verenigingen waarbij we mochten optreden dit seizoen:
bedankt De Winkbuule Heerlen * bedankt De Marotte Sittard * bedankt CV de Streupers Brunssum * bedankt SVN Nieuwenhagen * bedankt organisatie Tünnesbal Kerkrade west * bedankt de Baagratte Nijswiller * bedankt de Grenssjiebere Lemiers * bedankt CV de Ulle Wittem * bedankt organisatie herrenzietsoeng Ubachsberg * bedankt KV de Molmuus Klimmen * bedankt Kruuts en Kweer Simpelveld * bedankt organisatie damezitting Neeritter * bedankt Sjilvend Alaaf Schinveld * bedankt CV de Biemösje Posterholt * bedankt de Gaarekiekere Gulpen * en bedankt aan alle andere verenigingen, stichtingen en gelegenheden waar we welkom waren! * En natuurlijk dank aan ons geweldige publiek!!

Joebilejoem bij de Jeetefokkers oes Bóches


Nog een plaatje van de jemuutlieche avond bij de Geitenfokkers uit Bocholtz.

zugabe

en omdat we maar langzaam kunnen afkicken doen we het komend weekend nog eens dunnetjes over. Zaterdag 13 maart maken we Posterholt onveilig op het halfvastenbal in 't Ka Huis. Dus als je toch in de buurt bent, trek je beste paashaaspakje aan en kom rocken in Postert!

Frank in Dreigestirn

Frank Schneider, doorgaans herkenbaar aan de schotse DLS-ruit heeft tijdens afgelopen carnaval de show gestolen als lid van 't Dreigestirn. Samen met Jan Vrösch (de Jungfrau) en Bert Hamers als Prins liep Frank verkleed als Bauer de optocht in Kerkrade. Het trio heeft nu nog pijn in de ogen van de vele foto's die er gemaakt zijn.
 

Spraakverwarring

Wij willen op de bühne tijdens het nummer d´r Batse-sjlajer wel eens een oproep aan de aanwezige dames doen om ons `de batse` te laten zien. Blijkbaar heeft deze blonde jonge dame iets verkeerd begrepen. Tja, ´t Kirchröadsj plat is niet het gemakkelijkste dialect, maar dat heeft af en toe ook z´n voordelen....
batse
(uit privacy-overwegingen zullen we niet haar naam en woonplaats vermelden maar wel 'n telefoonnummer: 0475-387474 )

D'r Letste Sjrai-special bij RTV-Parkstad

op woensdag 3 februari waren wij te gast bij Rainier Eggen bij Radio Parkstad. In de uitzending werd tijdens het eerste uur een ware Special rond D'r Letste Sjrai uitgezonden. Er kwamen enkele nummers uit het verleden aan bod ( 't Betste Sjtuk en D'r Loewie ) maar het merendeel werd besteed aan onze "rock"periode. Met nummers zoals 't Jodele Biella en de Joemmie Sjtivvele. En natuurlijk ook enkele recente numers zoals Beer! en de Vrauwlü va Tiffany.
Op vrijdag 12 februari zend Radio Parkstad de carnavals top111 uit. De hele dag vasteloavendsmoezziek oes Parksjtad! En heel waarschijnlijk zullen er ook enkele DLS-nummers voorbij komen...

Wervelende start seizoen 2010

Met enkele wervelende optredens in het heuvelland en parkstad ging het nieuwe seizoen van start. Zoals op onderstaande foto's te zien is bij SVN (Nieuwenhagen), De Grenssjiebere (Lemiers) en de Ulle (Partij/Wittem). Allemaal zalen waar de sjtiemmoeng er goed in zat. En helemaal enthousiast waren de heren op de herrenzietsoeng in zaal Maas-Caselli in Ubachsberg. Geweldige sfeer daar! (en niet alleen omdat we de kleedkamer met Schnitte mochten delen...). Ook de dames in Neeritter beklommen de tafels op de late avond. Opmerkelijk was echter wel dat de Brings daar niet bekend waren (nu wél!!).
Ook werd gelijk het nieuwe tenue in gebruik genomen. Bij optredens onder het vriespunt wordt voortaan afgezien van het dragen van een rok. Dit vanwege diverse echtelijke klachten over vastgevroren onderdelen.
Wie ook foto's heeft gemaakt van een van onze optredens
mag ze opsturen naar info@sjrai.nl !!!
 
 

D'r Letste Sjrai en crew in de sneeuw gestrand

Op weg naar huis van een optreden in Partij/Wittem strandde de DLS-Toerbus ergens in the middle of nowhere in een weiland waar de sneeuw zich door de wind tot grote hoogten opgehoopt had. Ondanks dat de nieuwe DLS-toerbus uitgerust is met 300PK, 4-wheeldrive en dubbele winterbanden, kon de bus niet meer voor-of achteruit. Overnachten in de vrieskou bleek geen optie. Na een flink potje sneeuw ruimen en 5 man extra duwkracht lukt het uiteindelijk de bus te keren.
Onderweg werd ook nog een stel jongelui van de bevriezingsdood gered. Hun verlaagde golfje bleek ook harstikke vast te zitten. De zoektocht naar een geschikte paringsplek strandde in dezelfde weide.

Gelukkig kwamen alle nachtelijke dwalers rond 4 uur s'nachts weer veilig en ongedeerd thuis. Zonder de jaren lange ervaring van onze chauffeur (meervoudig deelnemer aan Parijs-Dakar en winnaar van de GP Rally in Tsjechië) Marc Hermans was er waarschijnlijk een abrubt einde gekomen aan de glansrijke carriere van de Limborockers en de voltallige crew. Marc bleek dus achteraf een goede keuze te zijn als vaste DLS-chauffeur.

Rob laat zien wat het alternatief voor de chauffeur is
als hij ons niet uit de benarde situatie bevrijdt.
D'r Letste Sjrai zal bij de provincie een klacht indienen vanwege het feit dat de limburgse weilanden niet voldoende sneeuwvrij gemaakt worden. Het is toch van de gekke dat men vanwege ordinaire bezuinigingen gedwongen wordt om de regulaire wegen te volgen om thuis te komen.
 
 
 

Nieuwe DLS-toerbus in gebruik.

Het eerste weekend van het nieuwe seizoen werd meteen de nieuwe DLS-toerbus in gebruik genomen. Na een lange zoektocht naar de geschikte kandidaat voor DLS-chauffeur bleek uiteindelijk Marc Hermans met zijn 4x4 toerbus degene die het langst gesmeekt had om D'r Letste Sjrai op toernee te mogen begleiden.
   
 
 
Wannieë velt de vasteloavend en woarum??
klik hei

 

 
Loek I Prins va Kirchroa 2010          Kevin I Prins va Egelse 2010
 

Het LOGO van DLS

Het was weer even geleden dat ons logo voor de laatste keer werd gepimpt. Een grondig en langdurig marktonderzoek heeft nieuwe inzichten gegeven in de huidige trend op het gebied van logostyling. Vier topdesigners en evenveel bekende beeldende kunstenaars uit de Euregio hebben zich maandenlang gebogen over de kwestie.
Maar eerst een in chronologische volgorde de evolutie van ons logo sinds 1999:
1999
2003
2004 (creatieve dip)
2005
2007
En dan (trommelgeroffel)... het winnende concept: Het DLS-Logo van 2010:
DOWNLOAD HIER ONS NIEUWE LOGO ALS BUREAUBLAD-ACHTERGROND
(rechtermuisklik opslaan als)
DLS LOGO bureaubladachtergrond

Op werkbezoek bij Rammstein

Een delegatie van D'r Letste Sjrai zal een bezoek brengen aan een concert van Rammstein. Zij treden op 6 december op in het Gelredome te Arnhem. Rammstein staat bekend om zijn spectaculaire shows met veel vuur en vuurwerk. D'r Letste Sjrai deed dit al toen die jongens van Rammstein nog in de luiers zaten.. Vanaf het prille begin maakten wij gebruik van flikkersterretjes op de bühne. Sinds Rammstein ons voorbeeld volgde voelen wij ons nauw verbonden met onze duitse collega's...

 
IVO I (Ivo Esser) Prins Va Kirchroa Wès
Tijdens de prinsenproclamatie op 15 november in 't Heidsjer Tref werd Ivo Essser als nieuwe prins uitgeroepen. Hij zal heersen als IVO I over het westelijk deel van Kirchroa tijdens het seizoen 2009/2010. Ivo, vier jratelere diech en wunsje diech inne bombe sezóng!


Los Mar Joa wint de Kirchröadsjer Sjlajerparade

Tim, Rick en Marco van trio Los Mar Joa hebben in Kerkrade de Kirchröadsjer Sjlajerparade gewonnen. Een oorverdovend kabaal gaf uiteindelijk de doorslag tijdens de decibelmeting in de Rodahal.
De sjlajer heet "Kunt wal jód KWJ" en zal dus dit seizoen het predikaat Kirchröadsjer Sjlajer 2009/2010 krijgen.
Met hun winst wisten zij de zegereeks van de Martino's te verstoren. Hadden zij de Sjlajerparade wederom gewonnen dan zouden ze het record van d'r Allerieësjte Kirchröadsjer Kanisterkloeb verbroken hebben. Zij wonnen nl (dus nog steeds als enigste) de Sjlajerparade drie keer op rij (1989, 1990 en 1991). Wij (Rob, Frank en Arno van D'r Letste Sjrai) maakten destijds deel uit van d'r Kanisterkloeb. Dus kennen wij het gevoel van "het moment" maar al te goed.
Daarom aan de heren van Los Mar Joa: jejrateleerd en jenis d'rva!
In Hoensbroek wonnen July & de Muppe het liedjeskonkoer met het nummer "de Mam". In Heerlen wonnen de Dörpsgekke met "Vier viere Karnaval". In Bocholtz werd ook d'r nuie sjlajer uitgekozen. Daar gingen de Geitefokkers met de hoogste eer aan de haal met het nummer "Mie Ingeltje Alaaf".  En ook in Landgraaf werd er gekozen uit een 8-tal liedjes. Hier won de Prinseroad Schaesberg met de sjlajer "Loat mer goan". 
Allen van harte gefeliciteerd en knallen in 2010!
21 november Jjroeëse Joebielejoemsoavend
Kling Kirchröatsjer Sjtadjarde Anno 1898
Mit: Buuttereednere Fer Kousen en Wim Ploum, Tanzmariesje XXL, July en de Muppe, d’r Letste Sjrai, 111%, de Koalejitse, het ‘Tanz-und fanfarenkorps’
van de Sonnenfunken oes Simmerath, de sjpektakoelere Tanzjarde Westerwald Sterne oes Kölle en 't trio Demi-Sec en de Ummer d'r Neaver Tribute band. D'r i-tritt is an de oavendkassa € 9,00 en in d'r vuurverkoof  € 8,98.
Inne oavend mit onjekómplietseerde vasteloavend!
mieë info hei

DLS wenst alle deelnemers aan de sjlajerparade veel succes!

Zaterdag 14 november vindt er weer de Kirchröadsjer Sjlajerparade plaats. D'r Letste Sjrai zal er dit jaar niet bij zijn (en wie ons nieuwe nummer heeft gehoord weet dan ook meteen waarom). Eerst hebben we nog elders een optreden, maar daarna komen we toch even langs om te kijken wie er dit jaar met de eer gaat strijken. Wij wensen in ieder geval alle deelnemers veel succes!

D'r Letste Sjrai bij RTV-Parkstad

Zaterdag 7 november was D'r Letste Sjrai te gast bij RTV-Parkstad. De nieuwe single "de Vrauwlü va Tiffany" kreeg de vuurdoop op de radio. Het intervieuw vond plaats in het programma Goedemorgen met Jean  (elke zaterdagmorgen tussen 9 en 12 uur s'morgens). Verder ook te horen in het middagprogramma met Roger Scheepers en ook bij Rainier Eggen op de woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur.
De singel "de Vrauwlü va Tiffany" is te downdloaden via Legaldownload.nl (zie de link op de homepage) als mp3 (320kbps).

De Vrauwlü va Tiffany

De nieuwe videoclip is online! Bekijk de video op Youtube
De opnames van de nieuwe videoclip van "De Vrauwlü va Tiffany" zijn klaar. Er werd deels opgenomen in hotel Wilhemina en deels in cafe Fohler aan de Akerstraat in Kerkrade. Zoals gezegd gaat het nieuwe nummer over de Russische immigrant Boris die niet bijzonder  succesvol is bij de Limburgse vrouwen. Het enige waar hij terecht kan is bij de dames van plezier. Een gedeelte van de clip bestaat uit een bordeelscene  Het zorgde voor enige opschudding aan de Akerstraat. De opnamen van 2 dames  in het rode licht, achter het raam, liet menige voorbijganger vreemd opkijken. Auto's die rondjes gingen rijden, een fietser die bijna tegen een auto knalde en een echtelijke ruzie aan de overkant waren het gevolg. We hebben met z'n allen een paar uur plat gelegen ( van het lachen bedoel ik dan...)
Met Speciale Dank aan Carla Paffen en Toos Pubben, cameraman Leon Meelkop en Tim Ypelaar, cafe-zaal Fohler-Wilhemina, Hotel Wilhelmina, Loui's Café.

foto: Jel Vandeberg

Het nieuwe seizoen!

Momenteel wordt er hard gewerkt aan 't nieuwe seizoen. De opnames van het nieuwe nummer "De Vrauwlü va Tiffany" zijn nagenoeg afgerond. Het geheel is live ingespeeld bij Marlstone Recordings in Bunde. De zang is opgenomen in de studio van Wiel Hamers. Alles moet nog afgemixt worden en dan kan de single uitgebracht worden. Voordeel van het feit dat we niet deelnemen aan de sjlajerparade in Kerkrade en andere leedjeskonkoeren is dat we alles kunnen maken en uitbrengen naar onze eigen inzichten en tijdstippen (zo wordt het nieuwe nummer al vóór de 11e van de 11e uitgebracht). Niet dat we ons in het verleden echt lieten beperken door de zogenaamde normen waaraan voldaan moest worden. Toch is het een beetje bevrijdend dat we nu alle vrijheid hebben in hetgeen we doen.

De "Vrauwlü va Tiffany" is qua muziek een soort balkanrock. Feesten dus! Het nummer gaat over de eenzame rus Boris die naar Nederland is ge-emigreerd en hier geen aansluiting vind bij het vrouwelijke schoon.
Het enige wat hem rest is een bezoek aan het bordeel. Hier wordt Boris wel op zijn wenken bediend. Met het enige verschil dat het hier om geld gaat en niet om de liefde. Arme Boris...
De opnamen van de begleidende videoclip gaan komende zaterdag van start. Dan worden de bar- en bedscenes gefilmd. En daar verheugen we ons natuurlijk al op!

Daarnaast zijn er bij Wiel Hamers ook nog enkele nieuwe potpourri's opgenomen om ons repertoire uit te breiden. Zoals gewend weer veel gitaarwerk, ingespeeld door o.a. Dennis van Liemden en Jeu Peters. Vorige week hebben we hiervan de eerste try-out gehad en het sloeg fantastisch aan bij het publiek.

Komend seizoen gaan we als vanouds knallen. Alle weekenden tijdens de vasteloavendmaanden zijn bijna volgeboekt dus we gaan er stevig tegenaan. En we hebben er harstikke veel zin in!
 

Dames van lichte zeden gezocht

Voor onze nieuwe videoclip zijn wij op zoek naar 4 dames die willen figureren als prostitué.
Ervaring in die richting is echter niet noodzakelijk.
De maximum leeftijd is vastgesteld op 74 jaar.
Enige vereiste is een sexy uiterlijk en gewaagde kleding.
De opnamen vinden plaats op een zondagmiddag in Kerkrade en zullen zo'n 2 à 3 uur in beslag nemen.  Dames die interesse hebben hieraan deel te nemen kunnen zich aanmelden via  info@sjrai.nl
 

zondag 9 augustus

Zomercarnaval Poort Gravenrode


Profronde Heerlen

Helaas heeft D'r Letste Sjrai het optreden op het Schouwburgplein tijdens de profronde van Heerlen moeten afzeggen vanwege een plotselinge ziekenhuisopname (netvliesproblemen) van Arno. Maar de 10.000 teleurgestelden kunnen dan wel gratis naar het optreden van D'r Letste Sjrai op 9 augustus tijdens het zomercarnaval in Landgraaf (poort van Gravenrode)!
programma profronde Heerlen
31 juli 2009
22.00 tot 22.10 Na de huldiging kort Palemiger Spatzen
22.10 tot 22.20 Joes Brauers (Ciske de rat uit de musical Ciske de rat)
22.20 tot 22.30 Lex Nelissen met Knipa Medley
22.30 tot 22.40 Palemiger Spatze
22.40 tot 22.55 De Toddezek
22.55 tot 23.25 Erwin
23.25 tot 23.40 D’r Letste Sjrai
23.40 tot 23.55 Palemiger Spatzen
23.55 tot 00.10 Demi-sec
00.10 tot 00.13 Lex met Went eine get van Heele zeat overgaand in Vuurwerk

zondag 28 juni D'r Letste Sjrai bij L1

In het kader van het WMC brengt L1 televisie deze weken een serie over hoe Kerkrade zich voorbereidt op het WMC. In de aflevering "Kirchroa tselt aaf" van zondag 28 juni komt ook  D'r Letste Sjrai aan 't woord. Het interview is genomen in de DLS-catacomben, daar waar in het grootste geheim de voorbereidingen van ons nieuwe seizoen worden beraamd....
 Aanvang van de uitzending om 17.40 uur, met een herhaling steeds om het uur.
 

DLS bij jubileum Zwart/Wit '19

 Een geweldige sfeer was er  in de tent in Eijs. Ze weten daar wel een feesje te bouwen. En nog wel op een maandag. Ongelooflijk. Bij het 90-jarig jubileum mocht D'r Letste Sjrai de zaal opwarmen voor good old rocker Peter Koelewijn. En Erwin had hetzelfde voor ons gedaan. Ook Domm en Dööll waren van de partij. Maar vooral een pluimpje voor de organisatie! 
 


D'r Letste Sjrai strikt Russische producer

De nieuwe sjaljer van D'r Letste Sjrai zal de naam "De Vrauwlü Va Tiffany" gaan krijgen. Speciaal voor deze productie hebben wij de overbekende Russiche producer Boris weten te strikken. Hij zal de opname onder zijn hoede gaan nemen en ook een rol gaan spelen bij de realisatie van de nieuwe videoclip. Diverse televisiestations hebben reeds hun medewerking toegezegd.
Boris zal speciaal voor deze gelegenheid vanuit Moskou overgevlogen worden. Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat! De rus is bekend geworden als producer van tal van internationale artiesten. Het is echter de eerste keer dat hij betrokken is bij een Limburgs dialectnummer. 

DLS dit jaar niet op de Kichröadsjer Sjlajerparade

 Dit najaar zal D'r Letste Sjrai helaas afstand moeten doen van deelname aan de Kirchröadsjer Sjlajerparade. We willen ons meer gaan richten op de optredens. Daarbij komt dat er momenteel hard gewerkt wordt aan uitbreiding van ons repertoire en bij deze nieuwe nummers is geen enkele compositie die volgens de reglementen ook maar enigszins zou kunnen voldoen aan de normen van een vasteloavends-sjlajer. Waarmee niet gezegd is dat we niet genoten hebben van het feit dat we altijd een vreemde eend in de vijver van de Kerkraadse Sjlajere zijn geweest. We zullen ook in de toekomst onze bijdrage aan het Limburgse carnavalsrepertoire blijven leveren. Maar dan kiezen wij er ook voor om de nieuwe nummers zonder enige vorm van beperkingen te gaan maken. Geheel naar eigen smaak en natuurlijk in het bekende DLS-rockjasje!
 

 

*** D'r Letste Sjrai ZOMMERTOER ***

7 juni benefietconcert de Griffel Juphuis Heerlen
8 juni feesttent 90 jaar Zwart/Wit Eijs
11 juli Truckersfestival Sittard
31 juli profronde Heerlen Schouwburgplein
9 augustus zomercarnaval Poort van Gravenrode Landgraaf   
 

D'r Letste Sjrai op Profronde Heerlen

Op 31 juli treedt D'r Letste Sjrai op tijdens de profronde van Heerlen. Ook Erwin, Lex Nelissen en de Palemiger Spatzen zijn van de partij. Het geheel vind plaats op het schouwburgplein.    
 

LETSTE NUITS OES 2009

TSERUK